Vacht en Kleur


Hun prachtige zachte vacht moet je wekelijks borstelen en regelmatig (laten) knippen. De vacht van de Australian Labradoodle is er in meerdere varianten, zo heb je curly vachten, wavy fleece vachten en fleece vachten. Labradoodles komen voor in de kleuren wit, golden, abricot, caramel, rood, bruin en zwart en alles wat ertussenin zit.

De Australian Labradoodle verhaart zo goed als niet (de vacht is nooit in de rui), heeft geen ondervacht, is quasi geurloos (zelfs als ze helemaal nat zijn) en verliest bijna geen huidschilfers waardoor ze bekend staan als allergievriendelijk en niet astma-opwekkend.

98% van de mensen die allergisch reageren op honden, reageren niet op dit hondenras.

Het dode haar dient men te verwijderen met borstelen. Een goede, wekelijkse vachtverzorging is nodig om vervilting te voorkomen. Te veel wassen is voor de huid van de hond niet goed.

Er bestaan 2 soorten vachten :

  • 1. De wolvacht (krullend) : deze vacht is dik en dicht, lijkt op de vacht van een poedel maar is iets losser
  • 2. De fleecevacht (curly fleece en wavy fleece) :

* Curly fleece : losse krullen, het haar is spiraalvormig

* Wavy fleece : deze vacht is golvend, opener

 

Vachtwissel
De vacht van de pup verandert als hij volwassen wordt. Deze verandering noemt men de vachtwissel. De nieuwe vacht groeit door de oude heen. In deze periode gaat de vacht snel klitten en/of vilten. Het is heel belangrijk om regelmatig & goed te borstelen om dit te voorkomen.
De vachtwissel begint tussen de 7-8 maanden en duurt gemiddeld toch zeker tot de 15e maand.